Lisa De Brabander

Ik ben Lisa, erkend kinderdiëtiste bij het RIZIV. 

De passie om met kinderen en jongeren te werken heb ik al van jongs af aan. Zo werkte ik als vrijwilliger mee aan de organisatie van zomerkampen en maakte ik vier jaar lang deel uit van de leiding in de jeugdbeweging van mijn geboortedorp Zomergem.

Aan de Odisee Hogeschool in Gent behaalde ik mijn diploma in de voedings- en dieetkunde om daarna de specialisatie kinderdiëtiste succesvol af te ronden. Kinderen en jongeren kunnen bij mij terecht voor voedingsadvies op maat. Mijn bijzondere interesse gaat naar eetstoornissen bij jongeren, een onderwerp waarover ik ook mijn bachelorproef schreef. 

Voor mij is het fantastisch om mijn passie voor voeding én kinderen met elkaar te kunnen combineren. Lekker eten gaat voor velen samen met gezelligheid en plezier. Om uiteenlopende redenen kan het hele tafelgebeuren met kinderen en jongeren soms als minder aangenaam ervaren worden. Toch is het juist voor deze leeftijdsgroep van het grootste belang om niet alleen voldoende, maar ook de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Een verstoorde opname leidt helaas maar al te vaak tot problemen inzake groei en gewicht. 

Ik vind het uiterst belangrijk om u en uw kind deskundig advies aan te bieden. Door actieve bijscholing, teamoverleg en samenwerking met collega’s, kan ik kwalitatieve en wetenschappelijk onderbouwde zorg aanbieden. 

lisa@degeluksboom.be
+324 79 83 60 97