Jessica Blanckaert

Mijn naam is Jessica Blanckaert en ik ben Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, afstudeerrichting Pediatrie. Ik ben ook mama van een pittige dochter en Jess voor de 2 pubers van mijn man. 

Al als puber werkte ik graag met kinderen en zette ik me in als animator in het jeugdwerk. Toen ik mijn studie kinesitherapie begon heb ik bewust gekozen voor de afstudeerrichting pediatrie aangevuld met keuzevakken in inwendige.  

Na mijn studies bouwde ik ervaring op in een multidisciplinair praktijk voor kinderen te Hoogstraten, maar de liefde bracht me naar deze kanten. In het zeepreventorium kon ik mijn keuzevakken goed gebruiken en leerde ik kinderen en jongeren met een chronische aandoening begeleiden. 

Het is niet toevallig dat ik telkens in een multidisciplinaire setting ben terecht gekomen. Ik heb altijd al een holistische visie gehad waarbij ik overtuigd ben dat fysiek, mentaal en emotioneel functioneren heel nauw verbonden zijn. Een multidisciplinaire samenwerking zorgt ervoor dat je de juiste omkadering kan aanbieden. Ik probeer steeds samen met een kind en zijn context te werken om hem weer de kracht te geven om de wereld verder te ontdekken en aan te kunnen. 

Ik ben een geconventioneerd kinesitherapeute die voldoet aan de kwaliteitsbevordering.