Jessica Blanckaert

Mijn naam is Jessica Blanckaert en ik ben Master in de kinesitherapie, afstudeerrichting Pediatrie. Ik ben ook mama van een pittige dochter en Jess voor de 2 pubers van mijn man. 

De keuze om als kinesitherapeut met kinderen en jongeren te werken was snel gemaakt. Het is heel bijzonder om deze groep bij te staan in hun volle ontwikkeling. Om ze te helpen groeien tot de mooie boom die ze kunnen zijn. Daarnaast heb ik altijd interesse gehad in beweging, activiteit en fysieke fitheid en ben ik zelf een bezige bij.

Na mijn studies ging ik aan de slag in een multidisciplinair praktijk voor kinderen te Hoogstraten. Door de liefde ben ik naar West-Vlaanderen verhuist en ben ik aan de slag gegaan in het Zeepreventorium. Daar begeleidde ik kinderen en jongeren met een chronische aandoening begeleiden en leerde ik heel wat bij over ademhalingskinesitherapie. En nu begint mijn nieuw avontuur als kinesitherapeut voor kinderen in Oostkamp.

Het is ook niet toevallig dat ik telkens in een multidisciplinaire setting ben terecht gekomen. Ik heb altijd al een holistische visie gehad waarbij ik overtuigd ben dat fysiek, mentaal en emotioneel functioneren heel nauw verbonden zijn. Een multidisciplinaire samenwerking zorgt ervoor dat je de juiste omkadering kan aanbieden. Ik probeer steeds samen met een kind en zijn context te werken om hem weer de kracht te geven om de wereld verder te ontdekken en aan te kunnen. 

Om kwalitatieve zorg te leveren school ik me regelmatig bij, waarbij zowel evidence based werken als ervaringsdeskundigheid een basis vormt voor mijn handelen. Ik kijk er erg naar uit om als kinesitherapeut kinderen te begeleiden in ons mooi uitgeruste praktijk in Oostkamp.

Ik ben een gedeconventioneerde kinesitherapeute die voldoet aan de jaarlijkse kwaliteitsbevordering.