Louise Viaene

Mijn naam is Louise Viaene, mama van twee geweldige dochters. Vanaf mei 2021 ga ik aan de slag voor mijn stage binnen De Geluksboom. 

In 2001 studeerde ik af als Bachelor in het onderwijs. 19 jaar gaf ik met passie les aan jongeren uit het secundair onderwijs, maar de roep om voluit te gaan voor het welzijn van jongeren was te groot. Momenteel volg ik een 2-jarig postgraduaat omtrent groei, rouw en verlies voor kinderen en jongeren aan Vives Hogeschool vanuit de Bleekweide Gent. Ook een extra jaar omtrent trauma bij kinderen en jongeren staat op mijn programma.

In 2018 volgde ik een energetische jaaropleiding (met aandacht voor hooggevoeligheid bij kinderen en jongeren) bij Samma centrum (Nederland).

Ik ben gecertificeerd ContaKids docent. Dit is een verbindende bewegingsmethode voor ouders en kinderen.

Ik volgde in 2019 ook de training “basisemoties en het hart / de week van de woede” en de opleiding tot ritueelbegeleider (Agape Belgium). Ik begeleid rituelen op maat van kinderen en jongeren. Deze kunnen ook heel ondersteunend zijn in een rouwproces. 

Kinderen en jongeren kunnen bij mij terecht voor het verwerken en omgaan met zichtbaar en onzichtbaar verlies, alsook voor het beter leren omgaan met emoties: van ontaarde emotie naar constructieve taal.